Duurzame advocaten

Weg met de papieren dossiers! Defenz Advocaten schakelde als een
van de eerste advocatenkantoren over op een digitale werkwijze.
Wij beschouwen ons zelf als duurzame advocaten.
Zonnepanelen

Defenz levert energie

Vrijwel ieder kantoor pretendeert tegenwoordig duurzaam te zijn. Hoe geeft Defenz Advocaten hier verder invulling aan? In 2010 is het kantoor Drachten grotendeels voorzien van Led-lampen, hetgeen reeds een aanzienlijke energiebesparing heeft gegeven. In oktober 2013 zijn er 52 zonnepanelen op het dak van kantoor Drachten geplaatst, die jaarlijks gemiddeld zo’n 12.000 kWh stroom opleveren. Daarbij hebben we in april 2015 het stroomverbruik verder omlaag gebracht door de aanschaf van een nieuwe server die tweemaal zo snel is als de vorige server, maar slechts de helft van het energieverbruik van de oude server heeft.
0
Elektrische oplaadpunten
0
Zonnepanelen
0
kWh stroom per jaar

Weg met de papieren dossiers!

In september 2014 hebben we het papierarm werken ingevoerd, hetgeen wil zeggen dat we trachten zo weinig mogelijk papieren stukken naar buiten te sturen en we zoveel mogelijk werken met digitale dossiers. Daar waar vroeger 4 maal per jaar grote pallets briefpapier werden binnengebracht, werken we tegenwoordig voornamelijk met digitaal briefpapier. Binnen afzienbare tijd zal de rechterlijke macht ook op digitale dossiers overstappen en wij zijn daar al op voorbereid. Deze ontwikkelingen betekenen dat diverse advocaten af en toe kunnen thuiswerken en zelfs bij u op kantoor langs kunnen komen waarbij het hele dossier digitaal beschikbaar is en er ook ter plekke documenten kunnen worden opgesteld.

Elektrisch opladen

Sinds 9 mei 2017 is onze laadpaal, geschikt om twee elektrische of hybride auto’s op te laten, geplaatst. Wilt u daar gebruik van maken, dan kunt u een pasje bij de balie afhalen, zodat u uw auto tijdens uw bezoek aan ons kunt bijladen. Rijdt u een Tesla? Dan kunt u op circa 200 meter afstand ook gebruik maken van de vele Tesla Superchargers op de parkeerplaats van Van der Valk Drachten.

Oplaadpaal