Gezondheidsrecht

Bent u zorgverlener, maar loopt u aan tegen problemen? Heeft u een (tucht)klacht? Of wordt er een machtiging aangevraagd? Onze advocaten helpen u hierbij!

Bij Defenz advocaten zijn meerdere advocaten actief in het gezondheidsrecht. Andrea Loos-Horstman en Gerrit Wempe zijn beiden thuis in het klacht- en tuchtrecht. Andrea Horstman is onafhankelijk voorzitter van de Klachtencommissie verzorging, verpleging en gehandicaptenzorg Friesland. Bij deze commissie zijn de grootste Friese zorginstellingen aangesloten. Voor meer informatie zie kvvgfriesland.nl.  Andrea Horstman-Loos is daarom goed ingevoerd in de zorgwereld. Daarnaast is zij plv. secretaris van het Regionaal Medisch Tuchtcollege Groningen.

Gerrit Wempe legt zich toe op het aansprakelijkheids- en tuchtrecht. De basis voor zijn tuchtrechtelijke praktijk is gelegd toen hij deken was in het voormalige arrondissement Leeuwarden. Vanuit het advocatentuchtrecht is zijn werkgebied uitgegroeid naar tuchtrechtspraak voor andere beroepsbeoefenaars. Regelmatig staat Gerrit Wempe medici bij wanneer tuchtrechtelijke klachten tegen hen worden ingediend.  De interesse van beide advocaten voor gezondheidsrecht laat zich niet in de laatste plaats verklaren doordat beiden een partner hebben die in de zorg werkt, als arts resp. als manager in de zorg.

Met patiëntenrechten met name in het kader van de wet BOPZ houden zich bezig Andrea Loos Horstman en Gerrit Wempe. Zij staan patiënten bij wanneer er machtigingen worden aangevraagd (Inbewaringstelling, rechterlijke machtiging of voorwaardelijke machtiging) alsmede bij klachtenprocedures.

Alle genoemde advocaten worden jaarlijks bijgeschoold in het gezondheids- en tuchtrecht.

Onze specialisten op dit gebied
Advocaat / Partner
Personen- en familierechtadvocaaat, mediator en overlegadvocaat. Doelgericht en betrokken. Andrea is hard op haar lijn, maar zacht op de persoon.
Advocaat
Specialist op het gebied van sociaal zekerheid- en personen- en familierecht. In zijn werk legt hij de focus op kennis en welzijn van mensen.
Advocaat / Partner
Specialist in insolventierecht, ondernemingsrecht en arbeidsrecht. met de focus op duidelijkheid. Ook is hij curator in faillissementen.
Advocaat
Toewijding is de sleutel naar succes. Onder dit motto houdt Samim zich bezig met de algemene praktijk.
Verwant nieuws
Helloquence 61189 Unsplash
Ondernemers

Omgevingsrecht

Heeft u last van een vervuild perceel, geluidshinder of vragen over een vergunning? Onze advocaten kunnen u hierbij helpen! Het omgevingsrecht heeft betrekking op het

Read More »
Simon Rae 665579 Unsplash
Particulieren

Personen- en familierecht

Heeft u hulp of advies nodig bij alimentatie, huwelijkse voorwaarden, echtscheiding of andere onderwerpen binnen het personen- en familierecht? Onze advocaten kunnen u hierbij helpen!

Read More »
Lukas Juhas 422507 Unsplash
Particulieren

Sociaal zekerheidsrecht

Heeft u problemen met uw bijstandsuitkering, de WMO, bent u volgens het UWV verwijtbaar werkloos of juist niet volledig arbeidsongeschikt? Onze advocaten kunnen u hierbij

Read More »

Geen tijd tijdens kantooruren? Geen probleem!

U kunt nu ook een afspraak maken op donderdagavond tussen 17:00 en 20:00 uur. Bel voor een afspraak:

088- 515 9099

Voor vragen kunt u contact met ons opnemen!

Bezoekadres
Zonnedauw 12
9202 PA Drachten

Telefoonnummer
088- 515 9099

E-mailadres
info@defenz.nl

Contactformulier