Echtscheiding en mediation

Gaat u scheiden en wilt u deskundige begeleiding? Wilt u niet naar de rechter, maar er samen uitkomen? Of wilt u juist een eigen advocaat? Onze advocaten helpen u hierbij!

Als u besluit uit elkaar te gaan, dan moet er een groot aantal zaken worden geregeld en moeten u een aantal beslissingen maken voor de korte en lange termijn. Een deskundige begeleiding in dit proces is van groot belang. Bij onze advocaten kunt u terecht voor een deskundige begeleiding bij het proces van echtscheiding.

De meesten van onze familierechtadvocaten zijn tevens advocaat-mediator en hebben niet alleen een grondige kennis van het recht, maar hebben ook kennis van uw proces op het emotionele en relationele vlak. Wij zoeken graag met u naar een goede juridische oplossing van de vraagstukken die moeten worden beantwoord, zoals bijvoorbeeld de zorg- en contactregeling met de kinderen, de verdeling en de vaststelling van alimentatie. Ook kunnen wij u helpen bij het op gang brengen van de verwerking en het ontwikkelen van een nieuw communicatiemodel.

Besluit u te scheiden, dan kunt u uit twee trajecten kiezen:

Mediation

U kiest er dan voor om met elkaar te zoeken naar een voor u beiden bevredigende oplossing en de advocaat-mediator neemt als derde een neutrale positie in. Wij begeleiden de gesprekken, bewaken de communicatie en kunnen van juridisch advies dienen. U zoekt samen met de mediator naar een oplossing die u beiden past.

Overlegscheiding

Overlegscheiden houdt in dat je niet naar de rechter gaat maar er in overleg uitkomt. Dat doe je samen met een deskundig team van advocaten, een coach en een financiële expert. Het biedt ruimte voor elkaar wensen en maatwerk en is daarmee goedkoper en duurzamer dan vechtscheiden.

Binnen ons kantoor is mr. A.H. Loos-Horstman werkzaam als overlegadvocaat en voor meer informatie kunt u contact met haar opnemen of verwijzen wij u naar de site www.overlegscheiden.com.

Een eigen advocaat

Als het niet lukt om een traject van mediation in te gaan, dan kunt u er ook voor kiezen om een eigen advocaat in te schakelen. De vFAS-advocaat bespreekt met u uw wensen en zal dan met de andere advocaat contact opnemen om te bezien of er afspraken kunnen worden gemaakt. Lukt dat niet, dan kan de rechter altijd worden gevraagd om een beslissing te nemen.

Nuttige informatie:
Onze specialisten op dit gebied
Advocaat / Partner
Specialist in insolventierecht, ondernemingsrecht en arbeidsrecht. met de focus op duidelijkheid. Ook is hij curator in faillissementen.
Advocaat / Partner
Personen- en familierechtadvocaat, mediator en overlegadvocaat. Doelgericht en betrokken. Andrea is hard op haar lijn, maar zacht op de persoon.
Advocaat
Specialist op het gebied van sociaal zekerheid- en personen- en familierecht. In zijn werk legt hij de focus op kennis en welzijn van mensen.
Advocaat
Toewijding is de sleutel naar succes. Onder dit motto houdt Samim zich bezig met de algemene praktijk.
Verwant nieuws
Lukas Juhas 422507 Unsplash
Particulieren

Sociaal zekerheidsrecht

Heeft u problemen met uw bijstandsuitkering, de WMO, bent u volgens het UWV verwijtbaar werkloos of juist niet volledig arbeidsongeschikt? Onze advocaten kunnen u hierbij

Read More »
Rawpixel 1055781 Unsplash
Ondernemers

Strafrecht

Heeft u een goede verdediging of juist advies nodig in een strafproces? Onze advocaten helpen u hierbij! Het strafrecht is per definitie het speelveld tussen overheid en

Read More »
Marcelo Leal 525182 Unsplash
Ondernemers

Tuchtrecht

Heeft u een klacht over een medische professional? Wilt u iemand aansprakelijk stellen voor een medische fout? Twijfelt u aan het professioneel optreden van een beroepsgenoot? Onze

Read More »

Geen tijd tijdens kantooruren? Geen probleem!

U kunt nu ook een afspraak maken op donderdagavond tussen 17:00 en 20:00 uur. Bel voor een afspraak:

088- 515 9099

Voor vragen kunt u contact met ons opnemen!

Bezoekadres
Zonnedauw 12
9202 PA Drachten

Telefoonnummer
088- 515 9099

E-mailadres
info@defenz.nl

Contactformulier