Echtscheiding en mediation

Gaat u scheiden en wilt u deskundige begeleiding? Wilt u niet naar de rechter, maar er samen uitkomen? Of wilt u juist een eigen advocaat? Onze advocaten helpen u hierbij!

Als u besluit uit elkaar te gaan, dan moet er een groot aantal zaken worden geregeld en moeten u een aantal beslissingen maken voor de korte en lange termijn. Een deskundige begeleiding in dit proces is van groot belang. Bij onze advocaten kunt u terecht voor een deskundige begeleiding bij het proces van echtscheiding.

De meesten van onze familierechtadvocaten zijn tevens advocaat-mediator en hebben niet alleen een grondige kennis van het recht, maar hebben ook kennis van uw proces op het emotionele en relationele vlak. Wij zoeken graag met u naar een goede juridische oplossing van de vraagstukken die moeten worden beantwoord, zoals bijvoorbeeld de zorg- en contactregeling met de kinderen, de verdeling en de vaststelling van alimentatie. Ook kunnen wij u helpen bij het op gang brengen van de verwerking en het ontwikkelen van een nieuw communicatiemodel.

Besluit u te scheiden, dan kunt u uit twee trajecten kiezen:

Mediation

U kiest er dan voor om met elkaar te zoeken naar een voor u beiden bevredigende oplossing en de advocaat-mediator neemt als derde een neutrale positie in. Wij begeleiden de gesprekken, bewaken de communicatie en kunnen van juridisch advies dienen. U zoekt samen met de mediator naar een oplossing die u beiden past.

Overlegscheiding

Overlegscheiden houdt in dat je niet naar de rechter gaat maar er in overleg uitkomt. Dat doe je samen met een deskundig team van advocaten, een coach en een financiële expert. Het biedt ruimte voor elkaar wensen en maatwerk en is daarmee goedkoper en duurzamer dan vechtscheiden.

Binnen ons kantoor is mr. A.H. Loos-Horstman werkzaam als overlegadvocaat en voor meer informatie kunt u contact met haar opnemen of verwijzen wij u naar de site www.overlegscheiden.com.

Een eigen advocaat

Als het niet lukt om een traject van mediation in te gaan, dan kunt u er ook voor kiezen om een eigen advocaat in te schakelen. De vFAS-advocaat bespreekt met u uw wensen en zal dan met de andere advocaat contact opnemen om te bezien of er afspraken kunnen worden gemaakt. Lukt dat niet, dan kan de rechter altijd worden gevraagd om een beslissing te nemen.

Nuttige informatie:
Onze specialisten op dit gebied
Advocaat / Partner
Specialist in insolventierecht, ondernemingsrecht en arbeidsrecht. met de focus op duidelijkheid. Ook is hij curator in faillissementen.
Advocaat / Partner
Toegewijd advocaat, gespecialiseerd in tuchtrecht en bestuursrecht. Gerrit heeft affiniteit voor de zorg en staat regelmatig medici bij.
Advocaat / Partner
Personen- en familierechtadvocaat, mediator en overlegadvocaat. Doelgericht en betrokken. Andrea is hard op haar lijn, maar zacht op de persoon.
Advocaat
Ervaren specialist op het gebied van sociaal zekerheid- en personen- en familierecht. In zijn werk legt hij de focus op kennis en welzijn van mensen.
Advocaat
Toewijding is de sleutel tot succes. Onder dit motto houdt Samim zich bezig binnen de civiele praktijk voornamelijk met vastgoed gerelateerde zaken.
Advocaat
Met enthousiasme houdt Eline zich bezig met de algemene praktijk. Ze is een gedreven jurist en is cum laude afgestudeerd met als specialisme het privaatrecht.
Verwant nieuws
Anthony Ginsbrook 678771 Unsplash
Ondernemers

Bouwrecht

Het bouwrecht heeft betrekking op de realisatie van bouwwerken van stoffelijke aard en alles wat daarmee van doen heeft. Wij staan zowel particulieren als ondernemers

Read More »
Daria Nepriakhina 474561 Unsplash
Ondernemers

Huurrecht

Betaalt u te veel huur? Heeft u problemen met uw huurders? Gelden dezelfde regels voor bedrijfsruimten en woonruimten? Onze advocaten helpen u hierbij! Een huurder van

Read More »
Rawpixel 761477 Unsplash
Ondernemers

Letselschaderecht

Hebt u schade ondervonden door een ongeval, aanval van een dier of een medische fout? Onze advocaten kunnen u hierbij helpen! Defenz Advocaten beschikt niet over een

Read More »

Geen tijd tijdens kantooruren? Geen probleem!

U kunt nu ook een afspraak maken op donderdagavond tussen 17:00 en 20:00 uur. Bel voor een afspraak:

088- 515 9099

Voor vragen kunt u contact met ons opnemen!

Bezoekadres
Zonnedauw 12
9202 PA Drachten

Telefoonnummer
088- 515 9099

E-mailadres
info@defenz.nl

Contactformulier