Arbeidsrecht

Wordt uw arbeidsovereenkomst beëindigd, gaat uw werknemer bij de concurrent werken of heeft u een andere zaak omtrent arbeidsrecht? Onze advocaten kunnen u hierbij helpen!
De WWZ

Het arbeidsrecht is recent ingrijpend gewijzigd. Met de Wet Werk en Zekerheid (WWZ) heeft de wetgever een poging gedaan om voor werkgevers het arbeidsrecht flexibeler te maken. Daarnaast beoogt de wet werknemers eerder recht te geven op een vast contract of een ontslagvergoeding.

Nadat we sinds 1 januari 2015 met het eerste deel van de WWZ te maken kregen, is op 1 juli 2015 het tweede deel van de WWZ in werking getreden. Deze nieuwe wet roept veel vragen op:

Werkgevers vragen zich af of hun arbeidsovereenkomsten nog up-to-date zijn en waaraan zij dienen te denken bij het afsluiten van nieuwe arbeidsovereenkomsten, beëindigingovereenkomsten en het bereiken van ontslag. Op al deze onderdelen is de wet flink veranderd. Werknemers willen weten wanneer ze onder het nieuwe recht aanspraak hebben op een vast contract. Of hoe ze een ontslag moeten aanvechten. Of wanneer ze in aanmerking komen voor een ontslagvergoeding. Ook hier is de wet fundamenteel gewijzigd.

Daarbij geldt voor iedereen dat in het arbeidsrecht de termijnen voor het nemen van actie behoorlijk zijn ingekort. Of u nu werkgever of werknemer bent: snel reageren is noodzaak!

Onze advocaten mrs.Dirk van der Wal en Piter van Zandbergen staan zowel particuliere werkgevers, instellingen als werknemers bij; zij kennen beide kanten van de medaille in het arbeidsrecht. Uiteraard kennen ze de valkuilen van de nieuwe wet. Ze kunnen u haarfijn de do’s and don’ts uit de doeken doen.

Laat u goed en tijdig adviseren. U bent bij hen in goede handen.

Onze specialisten op dit gebied
Advocaat / Partner
Specialist in insolventierecht, ondernemingsrecht en arbeidsrecht. met de focus op duidelijkheid. Ook is hij curator in faillissementen.
Advocaat / Partner
Toegewijd advocaat, gespecialiseerd in tuchtrecht en bestuursrecht. Gerrit heeft affiniteit voor de zorg en staat regelmatig medici bij.
Advocaat / Partner
Personen- en familierechtadvocaat, mediator en overlegadvocaat. Doelgericht en betrokken. Andrea is hard op haar lijn, maar zacht op de persoon.
Advocaat
Ervaren specialist op het gebied van sociaal zekerheid- en personen- en familierecht. In zijn werk legt hij de focus op kennis en welzijn van mensen.
Advocaat
Toewijding is de sleutel tot succes. Onder dit motto houdt Samim zich bezig binnen de civiele praktijk voornamelijk met vastgoed gerelateerde zaken.
Advocaat
Met enthousiasme houdt Eline zich bezig met de algemene praktijk. Ze is een gedreven jurist en is cum laude afgestudeerd met als specialisme het privaatrecht.
Verwant nieuws
Rawpixel 472352 Unsplash
Particulieren

Gezondheidsrecht

Bent u zorgverlener, maar loopt u aan tegen problemen? Heeft u een (tucht)klacht? Of wordt er een machtiging aangevraagd? Onze advocaten helpen u hierbij! Bij

Read More »
Serhat Beyazkaya 655896 Unsplash
Ondernemers

Vervoerrecht

Wordt uw vervoersmiddel in beslaggenomen vanwege een verdachte lading? Heeft uw lading schade opgelopen tijdens de reis? Of heeft u een vraag over een vervoersovereenkomst? Onze advocaten

Read More »
Scott Webb 270034 Unsplash
Particulieren

Onderwijsrecht

Veel mensen, werkzaam in het onderwijs vallen onder het ambtenarenrecht. Beschermde rechtspositie ambtenaren Een werknemer valt onder het arbeidsrecht en is werkzaam op basis van

Read More »

Geen tijd tijdens kantooruren? Geen probleem!

U kunt nu ook een afspraak maken op donderdagavond tussen 17:00 en 20:00 uur. Bel voor een afspraak:

088- 515 9099

Voor vragen kunt u contact met ons opnemen!

Bezoekadres
Zonnedauw 12
9202 PA Drachten

Telefoonnummer
088- 515 9099

E-mailadres
info@defenz.nl

Contactformulier