Erfrecht

Wat zijn mijn rechten en plichten als erfgenaam? Kan ik een nalatenschap verwerpen? Of moet ik een erfenis altijd aanvaarden? Onze advocaten helpen u met deze vragen!

In het erfrecht gaat het om wat er na iemands overlijden gebeurt met zijn/haar nalatenschap. Aan de orde komen vragen zoals wie de erfgenamen zijn en wat hun positie is. De problemen die in het erfrecht kunnen ontstaan bij het afwikkelen van een nalatenschap kunnen zeer divers zijn:

  • Mijn partner is overleden en de kinderen eisen hun erfdeel op. Wat zijn mijn rechten en plichten?
  • Mijn ouders zijn overleden en nu moet de erfenis worden verdeeld maar de kinderen worden het niet eens over de verdeling. Hoe gaan we hier uitkomen?
  • Mijn ouders hebben mij onterfd. Heb ik nu helemaal geen rechten meer?
  • Mijn vader of moeder heeft een testament gemaakt maar ik twijfel of hij/zij bij het opstellen daarvan nog wel voldoende helder van geest was. Wat zijn mijn mogelijkheden het testament aan te vechten?
Wat als er geen testament is?

Als de overledene geen testament gemaakt heeft, regelt de wet wie de erfgenamen zijn (erfrecht bij versterf). De wet bepaalt dan ook hoe groot ieders erfdeel is en wat de hoogte is van de zogenaamde legitieme portie.

Het erfgenaamschap brengt rechten en plichten met zich mee. Soms ontstaat er een problematische situatie die vraagt om juridisch advies en begeleiding. Mr. Wiebren Santema behandelt al een groot aantal jaren dagelijks geschillen met betrekking tot erfrecht. U kunt rekenen op professionele begeleiding en belangenbehartiging. Wiebren Santema is als specialist verboden aan de Vereniging van Erfrecht Advocaten Nederland (VEAN). mr. Liane van der Heide-Brink  is naast familierecht vFAS specialiste tevens werkzaam in het erfrecht.

Onze specialisten op dit gebied
Advocaat / Partner
Specialist in insolventierecht, ondernemingsrecht en arbeidsrecht. met de focus op duidelijkheid. Ook is hij curator in faillissementen.
Advocaat / Partner
Toegewijd advocaat, gespecialiseerd in tuchtrecht en bestuursrecht. Gerrit heeft affiniteit voor de zorg en staat regelmatig medici bij.
Advocaat / Partner
Personen- en familierechtadvocaat, mediator en overlegadvocaat. Doelgericht en betrokken. Andrea is hard op haar lijn, maar zacht op de persoon.
Advocaat
Ervaren specialist op het gebied van sociaal zekerheid- en personen- en familierecht. In zijn werk legt hij de focus op kennis en welzijn van mensen.
Advocaat
Toewijding is de sleutel tot succes. Onder dit motto houdt Samim zich bezig binnen de civiele praktijk voornamelijk met vastgoed gerelateerde zaken.
Advocaat
Met enthousiasme houdt Eline zich bezig met de algemene praktijk. Ze is een gedreven jurist en is cum laude afgestudeerd met als specialisme het privaatrecht.
Verwant nieuws
Helloquence 61189 Unsplash
Ondernemers

Omgevingsrecht

Heeft u last van een vervuild perceel, geluidshinder of vragen over een vergunning? Onze advocaten kunnen u hierbij helpen! Het omgevingsrecht heeft betrekking op het

Read More »
Simon Rae 665579 Unsplash
Particulieren

Personen- en familierecht

Heeft u hulp of advies nodig bij alimentatie, huwelijkse voorwaarden, echtscheiding of andere onderwerpen binnen het personen- en familierecht? Onze advocaten kunnen u hierbij helpen!

Read More »
Lukas Juhas 422507 Unsplash
Particulieren

Sociaal zekerheidsrecht

Heeft u problemen met uw bijstandsuitkering, de WMO, bent u volgens het UWV verwijtbaar werkloos of juist niet volledig arbeidsongeschikt? Onze advocaten kunnen u hierbij

Read More »

Geen tijd tijdens kantooruren? Geen probleem!

U kunt nu ook een afspraak maken op donderdagavond tussen 17:00 en 20:00 uur. Bel voor een afspraak:

088- 515 9099

Voor vragen kunt u contact met ons opnemen!

Bezoekadres
Zonnedauw 12
9202 PA Drachten

Telefoonnummer
088- 515 9099

E-mailadres
info@defenz.nl

Contactformulier