Defenz Logo Wit Tepper Op Maat

Gerrit Wempe

Advocaat / partner | Bestuursrecht

Gerrit Wempe heeft de Grotius specialisatieopleiding op dit rechtsgebied gevolgd en met succes afgerond. Tot het bestuursrecht hoort het omgevingsrecht met zijn bestemmingsplannen en omgevingsvergunningen en het milieurecht, waarin aandacht is voor geluid, geur en stof maar ook voor de natuur. Van belang is dat ook in het milieurecht de regelgeving veelal bestuurlijk gehandhaafd wordt en niet of nauwelijks strafrechtelijk. Handhaving gebeurt door een last onder dwangsom of een last onder bestuursdwang.

Tevens kunnen bestuurlijke boetes worden opgelegd. Ook onder de vlag van het bestuursrecht en bestuursprocesrecht is gekomen de schadeafhandeling van Groninger aardbevingsschades. Eerst was dit een civiele afhandeling.  

Gerrit Wempe Advocaat Partner.jpg

Over Gerrit Wempe

Gespecialiseerd in:

Daarnaast heeft Gerrit Wempe een tuchtrechtelijke praktijk. De basis voor zijn tuchtrechtelijke praktijk is gelegd toen hij deken was in het voormalige arrondissement Leeuwarden.  Vanuit het advocatentuchtrecht is zijn werkgebied uitgegroeid naar tuchtrechtspraak voor andere beroepsbeoefenaars zoals artsen, notarissen, accountants en jeugdwerkers. Ook in het sporttuchtrecht, waar de belangen eveneens groot kunnen zijn, is hij actief.

Contactgegevens

Gerrit Wempe
Defenz Advocaten
Zonnedauw 12
9202 PA Drachten

Opleiding

  • Meester in de rechten, Nederlands recht
    1980-1986, Rijksuniversiteit Groningen

Nevenfuncties

  • Lid van College van afgevaardigden van de Nederlandse Orde van Advocaten
  • Lid van de onafhankelijke bezwaarschriftencommissie SNN
  • Lid van de Raad van Toezicht in het arrondissement Noord-Nederland en waarnemend deken tot 2014
  • Lid Curatorium Nederlandse Orde van Advocaten tot 2015
  • Lid van de Nederlandse vereniging van tuchtrechtadvocaten Disciplina en van de Nederlandse vereniging voor bestuursrecht (VAR)

Geregistreerde rechtsgebieden bij de Orde van Advocaten

Gerrit Wempe heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

  • Bestuursrecht
  • Omgevingsrecht

Op grond van deze registratie is hij/zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Publicaties

Vraag een gratis oriëntatiegesprek aan of neem telefonisch contact op

Als u het formulier invult nemen we dezelfde dag nog contact op.