Defenz Logo Wit Tepper Op Maat

Rechterlijk oordeel | Ferrari-eigenaar krijgt maar een deel van de waarde van zijn Ferrari vergoed

Rechterlijk oordeel | Ferrari-eigenaar krijgt maar een deel van de waarde van zijn Ferrari vergoed

In 2017 wordt Kroymans Automotive B.V. gevraagd of zij een Ferrari 512 TR (Ferrari Testarossa) te koop wil aanbieden voor een anonieme eigenaar. Zij gaat akkoord.

Ter uitvoering van de afspraak laat zij de wagen naar de ‘Interclassics Maastricht’ rijden om daar potentiële kopers te verleiden. Maar er gaat iets helemaal fout: de auto wordt gestolen uit een Maastrichtse parkeergarage.

De eigenaar is ziedend, vooral nu hij maar € 85.000 van de verzekeraar krijgt voor een auto die € 189.500,00 waard is. Kroymans moet maar bijbetalen, meent de eigenaar. Zij had de auto beter moeten beveiligen.

Kroymans stelt dat de eigenaar zijn zaken bij de verzekeraar beter had moeten regelen. De verzekeraar heeft uitbetaald tot het bedrag waarvoor de auto was verzekerd. Dat de verzekeraar niet de daadwerkelijke waarde van de auto heeft uitgekeerd, is niet aan Kroymans te wijten.

Het hof geeft Kroymans gelijk. De schade vloeit volgens het hof voort uit de omstandigheid dat de eigenaar is tekortgeschoten in het afdoende verzekeren van de Ferrari. De eventuele tekortkoming van Kroymans stond een andere uitkering door de verzekeraar niet in de weg.

Benieuwd naar het volledige arrest?

Lees meer: ECLI:NL:GHARL:2021:10080, Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden, 200.263.561/01 (rechtspraak.nl)

 

Geen tijd tijdens kantooruren? Geen probleem!

U kunt nu ook een afspraak maken op donderdagavond tussen 17:00 en 20:00 uur. Bel voor een afspraak:

088- 515 9099