Defenz Logo Wit Tepper Op Maat

Iedereen mag het weten, verstandig of niet?

Prins Harry deelt zijn privéleven met de wereld, de boeken vliegen de winkel uit want wij willen allemaal weten wat zich daar achter die muren van het paleis afspeelt.

Met welk doel zal hij dit doen? Wil hij de vuile was echt buiten zetten of is het een schreeuw om hulp van een beschadigde man die hoopt dat zijn familie hem weer in de armen sluit.

In zaken betreffende scheiding  zie ik ook vaak dat er steun wordt gezocht bij familie, vrienden, dorpsgenoten enz.. In wanhoop wordt gezocht naar een bevestiging van de eigen standpunten. En wat voelt het voor dat moment fijn als iemand je steunt in je eigen gelijk.

Zo stond ik ooit een stel bij die ieder hun verdriet deelden met Jan en alleman. Het werd een groot familiedrama waarbij de kinderen in het kleine dorp niet meer over straat konden zonder te worden nagewezen. De dorpsbewoners waren voor de een of de ander. Het stel koos voor mediation en kwam tot inzicht dat achter al die verwijten die ze elkaar hadden gemaakt wensen zaten die ze al lang niet meer van elkaar kenden. Met de hulp van deskundige begeleiding kwam de communicatie weer op gang en konden ze in respect afscheid van elkaar nemen als partners en samen een weg vinden in het gescheiden ouderschap.

Maar ze hadden nog steeds zo’n last van het geroddel in het dorp, ze kwamen niet meer in de dorpswinkel en waren van plan om te vertrekken uit het dorp waar ze zo gehecht waren. Samen zochten we naar een oplossing. Ze maakten een kaart met de volgende inhoud:

“ Wij gingen ooit met elkaar trouwen omdat wij zoveel van elkaar hielden,

Nooit hadden wij voorzien dat het ons zou kunnen gebeuren dat wij zouden scheiden,

Met verdriet en pijn in ons hart nemen wij afscheid van elkaar als partner en zoeken we samen een weg in het ouderschap, wij blijven de papa en mama van onze kinderen.

Wij vragen jullie om ons hierin te steunen, wat zullen wij jullie daarvoor dankbaar zijn.”

Het werd stil in het dorp.

Geen tijd tijdens kantooruren? Geen probleem!

U kunt nu ook een afspraak maken op donderdagavond tussen 17:00 en 20:00 uur. Bel voor een afspraak:

088- 515 9099